14 Eylül 2007 Cuma

Bergüzar Gökçe Korel - Şehrazat

Bergüzar Gökçe Korel namıdeğer Şehrazat, 1982 yılı İstanbul doğumludur. Yıldız Koleji'ni bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne girdi. Üniversite yaşantısından önce profesyonel kulüplerde voleybol da oynadı.

Okul hayatı esnasında bir çok oyun ve kısa filmde rol aldı. Devlet Tiyatrosu Kuvay-i Milliye oyununda da yardımcı oyuncu olarak yer alan Bergüzar Korel, bir süre Nicole Kidman ve Tom Hanks'in oyuncu koçluğunu yapan Susan Boston ile çalıştı ve Özay Fecht'in yöneticliğindeki çalışmalara katıldı.

Bildiği yabancı dil: İngilizce

Hobileri: kickbox, piano çalmak ve voleybol oynamak, binicilik, buz pateni, yüzme, fotoğraf çekmek.

Çalışma alanları: Sinema, TV, tiyatro, reklam, dublaj

Bergüzar Korel'in, kendisinden yedi yaş büyük bir ablası bulunuyor.Ablası şu an evli ve Amerika’da yaşıyor. Çocukluğunun en güzel yılları Ulus’ta geçen sanatçı, içinde meyve ağaçları bulunan büyük bir sitede büyümüş. Ağaçların tepesinden inmediğini belirten Şehrazat. Küçükkken başta kirpi olmak üzere bir çok hayvan beslemiş.

Voleybol geçmişi bulunan Şehrazat, piyano eğitimi almış, buz pateni yapmış ve dans eğitimi almış. 4 yaşına kadar çok yemek yemesi nedeniyle kilolu olan Şehrazat, ilkokul yıllarında zayıflamış.Arkadaşları bu zayıflığı nedeniyle çiroz lakabını takmışlar.

Bir çok oyunda yer almasına karşın asıl şöhreti Kurtlar Vadisi Irak filmindeki üstün performansı ve daha sonra rol aldığı Binbir Gece adlı televizyon dizisi ile eden Bergüzar Gökçe Korel, dizideki anne karakteriyle, hem tartışmalara yol açtı, hem de hayran kitlesini epeyce artırdı.


Hiç yorum yok: