9 Haziran 2009 Salı

En Popüler Yüzler


Medya Takip Merkezi (MTM), 2008 yılında yayımlanan dergileri mercek altına alarak, dergilerin en çok kapak yaptıkları ünlüleri araştırdı. Buna göre, Türkiye’deki dergi kapaklarının en popüler yüzleri, Recep Tayip Erdoğan, ABD’nin yeni başkanı Obama, Rahmi Koç, Deniz Akkaya, Demet Akalın ve Bergüzar Korel oldular..

En popüler siyasi yüzler: Erdoğan ve Gül
2008 yılının bütününü kapsayan araştırmaya göre, siyaset dünyasının en popüler yüzü ise Başbakan Erdoğan oldu. Yıl boyunca 8 farklı derginin kapağına tam 20 kez konuk edilen Erdoğan, aktüel, siyaset ve ekonomi dergilerinde boy gösterdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise 11 kez kapak konuğu olarak ikinci sırada yer aldı.

Yılın en popüler işadamı: Rahmi Koç
Yıl boyunca popülaritesi en yüksek işadamı ise, dergi vitrinlerine beş kez konuk olan Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç oldu. Vakko mağazalarının sahibi Cem Hakko, yıl boyunca dergi kapaklarını en çok süsleyen ikinci işadamıydı.

Reytingi en yüksek manken: Deniz Akkaya
Yılın en popüler yüzü ise 11 kez dergi vitrinlerini süsleyen ünlü manken Deniz Akkaya oldu. Başarılı mankenin albenisine en çok başvuran yayınlar ise magazin ve alışveriş dergileriydi. Aynı araştırma sonuçlarına göre; geçtiğimiz yılın en popüler diğer yüzleri sırasıyla Çağla Şikel, Ece Sükan, Hande Subaşı ve Ebru Şallı oldu.

Sanat dünyasının yeni yüzü Demet Akalın’ın albenisi yüksek oldu
Aynı rapora göre, sanat dünyasında dergilere en çok kapak olan isim Demet Akalın’dı. Özel hayatıyla olduğu kadar cesur fotoğraflarıyla da dikkat çeken ünlü şarkıcı, popülaritesine en sık başvurulan yüzlerden biriydi.

TV ekranlarının parlayan yüzü Bergüzar Korel
Binbir Gece dizisiyle trendi yükselen Bergüzar Korel, dergiler için yılın en değerli yüzlerinden bir diğeriydi. Bergüzar Korel gibi tek bir diziyle trendi yükselen oyunculardan olan Fahriye Evcen, geçtiğimiz yılın en popüler kapak yüzleri arasında ikinci sırada yerini aldı. Yılın en çok rağbet gören diğer ünlüleri Tuba Büyüküstün, Özge Özberk ve Nehir Erdoğan’dı.

Hiç yorum yok: